Itt van az érettségire készülés időszaka. Szinte minden osztályban felosztják a diákok egymás közt a tételeket, így mindenkinek csak egyet-kettőt kell részletesen kidolgoznia. Aztán kezdődik a nagy fénymásolás, csere-bere. Mindig van, aki rosszabbat csinált, aki nem készült el időre. Ha pedig valaki javítgatna a mások által kidolgozott téeteleken, az a többiekhez már nem jut el.

Lehet ezt ennél jobban is csinálni. Ma már több olyan oldal is van, ahol saját wikit lehet létrehozni, olyan felületet, aminek a tartalmát többen szerkeszthetik közösen. A wikik nagy előnye, hogy az egyes módosítások könnyen követhetők, ha valaki valamit rosszul írt át, könnyen vissza lehet állni a korábbi változatra. Nem keringenek fénymásolatban különféle változatok a tételekből, mindig a legújabb, legteljesebb változat érhető el a weben. Egy ilyen kidolgozott tételbe pedig bőven lehet képeket sőt akár videókat is rakni.

Az általam ismert legkényelmesebb ilyen oldal a Wetpaint (ITT TALÁLHATÓ), a használatáról egy videós bemutató taálható a TanárBlogon (IDE KATTINTVA). Példaként pedig álljon itt egy ilyen oldal, amit a diákjaim a 9. év végi történelem vizsgához készítettek (ITT VAN)