Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tanítsd magad angolul!

'Nem az iskolában tanulunk' - mondták többször nekem is a diákjaim, azonban ha megkérdezem, hogy 'akkor hol?', általában cak annyi a válasz: az interneten. De hogy hol találhatóak valóban hasznos oldalak, azt kevesebben tudják. Nos, ma ezekből nyújtunk át egy tavaszi csokoral :)

A Free TV Project oldalán minden sorozatot, filmet meg lehet találni, ráadásul nem kell semmit letöltögetni, nincs torrentezés, semmi. IDE KATTINTVA találhatóak az izgalmas részletek! ITT PEDIG naprakész sorozat ajánló vár minket. Ha szeretnénk feliratokat is találni a sorozatokhoz, azt IDE KATTINTVA tehetjük.

A Breaking News English azoknak hasznos, akik szeretik a híreket, de elegük volt abból, hogy 'nézd fiam a CNN-t minden nap, attól megtanulsz angolul'. Itt szintek szerint (igaz, hogy nem csillogó dizájnba öltöztetve) közel 1500!! tananyag található.

Online flash játékból is elég sok találhat a neten. Nézzünk néhány magyaroknak készült fejlesztést: ITT egy hangman játék, ITT egy szóhalász játék kezdőknek, IDE KATTINTVA érettségi előtt használható, ingyenesen letölthetően nyelvtani diagnózist állíthatunk fel magunkról, ITT egy teljes középfokú nyevtankönyv található - szintén ingyen.

Ha szeretnénk a nyelvi szintünknek megfelelő anyagot, híreket, olvasmányokat keresni, akkor haználhatjuk a Twurdy-t (ITT), ahol megadhatjuk a szinteket, bár a Google kereső angol változatában szintén tudunk szintekre keresni (és akkor még nem is szóltunk az egyszerűsített Wikipédiáról - közel 70 000 szócikkel!)

Haladóknak ajánluk még a Vocab Ahead nevű oldalt, ahol rövid videók segítségével magyaráznak el nehéz szavakat, majd egy feladatbankban tesztelhetjük tudásunkat (főleg TOEFL-re készülőknek ajánlott!). A Well Told Tales oldalán hangos ponyvaregényeket találhatunk (sajnos ez már nem frissül, de így is van elég anyag rajta :)

Mostanra ennyit a technika és az internet érdeeksségeiből, nemsokára újabb fejezettel jelentkezünk!

1 Tovább

Készülj az angol szóbeli érettségire, nyelvvizsgára

Közeledik az érettségi, fontossá kezd válni mindaz, ami eddig nyűgnek tűnt. Most egy rövid összefoglalót adunk online elérhető, ingyenes szóbeli érettségi előkészítő anyagokból.

Először egy tananyagbázis azoknak, akik akár 'csak úgy' angoloznának. IDE KATTINTVA többszáz iteraktív multimédiás anyagból tanulhattok - teljesen ingyen, 3 szinten!

Ha középszinten érettségizel, IDE KATTINTVA rengeteg tananyagot találhatsz, audióval, feladatokkal, mindennel! Az összes valószínű érettségi tételhez találsz például hanganyagot - átirattal. Ezek olyan felvételek, amit anyanyelvi beszélőkkle készítettek a magyar érettségi témáiról. Ahhoz, hogy megnyisd az anyagokat, az alábbiakat kell tenned:

- Kattints például IDE, ami a  'munka' témakör szóbeli kidolgozása. Ezután töltsd le a fájlt

Az oldalon teljes tétellistát, és feladatsort találtok közép-, illetve emelt szinten is (érdemes lapozgatni az oldalon, mert nagyon sok az anyag).

Emelt szinten sokaknak nehézkesebb megbirkózni az elvontabb kérdésekkel. IDE KATTINTVA 40 kérdést, illetve azokra adható lehetséges válaszokat találhattok - hanganyaggal. Tanárként gyakran kérdezik tőlem a diákok, hogy 'mit mondana erre egy amerikai'? Nos, itt megtudhatjuk!

Kezdetnek szerintme ennyi elég, ha valaki mindezeket az anyagokat átnézi, az semmi mást nem csinál mostantól május végéig!

0 Tovább

diák 2.0

blogavatar

Ötletek a tanuláshoz. Hogyan tudod a számítógépet, az ineternetet a a mindennapi tanulásban is hatékonyan használni.

Utolsó kommentek