Közeledik az érettségi, fontossá kezd válni mindaz, ami eddig nyűgnek tűnt. Most egy rövid összefoglalót adunk online elérhető, ingyenes szóbeli érettségi előkészítő anyagokból.

Először egy tananyagbázis azoknak, akik akár 'csak úgy' angoloznának. IDE KATTINTVA többszáz iteraktív multimédiás anyagból tanulhattok - teljesen ingyen, 3 szinten!

Ha középszinten érettségizel, IDE KATTINTVA rengeteg tananyagot találhatsz, audióval, feladatokkal, mindennel! Az összes valószínű érettségi tételhez találsz például hanganyagot - átirattal. Ezek olyan felvételek, amit anyanyelvi beszélőkkle készítettek a magyar érettségi témáiról. Ahhoz, hogy megnyisd az anyagokat, az alábbiakat kell tenned:

- Kattints például IDE, ami a  'munka' témakör szóbeli kidolgozása. Ezután töltsd le a fájlt

Az oldalon teljes tétellistát, és feladatsort találtok közép-, illetve emelt szinten is (érdemes lapozgatni az oldalon, mert nagyon sok az anyag).

Emelt szinten sokaknak nehézkesebb megbirkózni az elvontabb kérdésekkel. IDE KATTINTVA 40 kérdést, illetve azokra adható lehetséges válaszokat találhattok - hanganyaggal. Tanárként gyakran kérdezik tőlem a diákok, hogy 'mit mondana erre egy amerikai'? Nos, itt megtudhatjuk!

Kezdetnek szerintme ennyi elég, ha valaki mindezeket az anyagokat átnézi, az semmi mást nem csinál mostantól május végéig!