Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Statisztikák izgalmasan

Van-e unalmasabb dolog, mint az országok gazdasági és népesség adatai? Van-e kevésbé izgató dolog, mint Nigéria éves kukoricatermelésének alakulása az elmúlt 30 év során? ha van is, nem sok. Egy svéd orvosnak mégis sikerült ezeket az adatokat izgalmassá, sőt kifejezetten szexivé tennie. Hans Rosling találmánya a Gapminder program ingyenesen letölthető, de a weben keresztül is használható (IDE KATTINTVA). Országok különféle adatait hasonlítgathatjuk össze vele, akár grafikonok, akár térképek formájában. Ezek a grafikonok viszont interaktívak, izgalmasak, mozognak, látványosak, kész öröm velük dolgozni.

A program használatáról videós bemutató található meg IDE KATTINTVA.

0 Tovább

Időszalag

Történelemből és irodalomból is gyakrna kell évszámokat, eseményeket megtanulni. Ezeknél nem csak az a fontos, hogy ez egyes dolgok pontos idejét tudjuk, még többet számít, hogy látjuk-e egyben az egészet, van-e a fejünkben egy idővonal. Ha nincsen, akkor megcsinálhatjuk a Timeglider nevű oldallal (ITT TALÁLHATÓ).

Ha regisztráltunk, felvihetjük az egyes eseményeket, rövid leírásokat fűzhetünk hozzájuk. Akár folymatosan bővíthetjük is a történelmi eseményekt, és dolgozat előtt elővehetjük, hogy átmnézzük. Az egyes eseményekhez még képeket, videókat is csatolhatunk.

0 Tovább

diák 2.0

blogavatar

Ötletek a tanuláshoz. Hogyan tudod a számítógépet, az ineternetet a a mindennapi tanulásban is hatékonyan használni.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek