Az iskolák lassan kezdenek megbarátkozni a gondolattal, hogy valamiféleképpen a számítógépeknek meg az internetnek is lehet szerepe a tanulásban. Az e-learning egyre kevésbé szitokszó, egy nap talán teljesen természetes lesz. Mindeközben azonban itt van már egy új eszköz, új platform, a nagyvilágban már az m-learningről folyik a diskurzus.

Az m-learning rövidítés a mobil tanulást takarja, vagyis a mobiltelefon használatát a tanulásban. Az okostelefonok egyre jobban hódítanak és egészen kiváló tanulási eszközök lehetnek. Az i-Phone vagy az androidos mobilok tulajdonképpen kis, webezésre alaklamas számítógépek, amik a zsebünkben lapulnak. Érthető, hogy ezeket elsődléegesen mindenki  Angry Birds játékra használja, de ha már minden disznó meghalt, még mindig jól lehet valamire a telefon. Biztosan mindenki használta már a telefonját számológépként, de a lehetőségek ennél sokkal bőségesebbek.Ott van például az EverNote (ITT TALÁLHATÓ) és a Springpad (EZ MEG ITT) mindkettő ingyenes jegyzetelő alkalmazás. A jegyzeteinket készíthetjük laptopon, mobilon,bárhol, rendezhetjük, megoszthatjuk másokkal. Kipróbáltam, akár órai jegyzetelésre is használhatóak mobiltelefonról is. Az Evernote ráadásul még magyarul is tud.

A különféle okostelefonos alkalmazások között találunk például függvénytáblát (ugyan angolul), de még bőven lehetőség, csak a kémia tanulásához csokorba szedtünk tízet IDE KATTINTVA.

A TanárBlog összes mobillal kapcsolatos írása ITT TALÁLHATÓ.