Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Statisztikák izgalmasan

Van-e unalmasabb dolog, mint az országok gazdasági és népesség adatai? Van-e kevésbé izgató dolog, mint Nigéria éves kukoricatermelésének alakulása az elmúlt 30 év során? ha van is, nem sok. Egy svéd orvosnak mégis sikerült ezeket az adatokat izgalmassá, sőt kifejezetten szexivé tennie. Hans Rosling találmánya a Gapminder program ingyenesen letölthető, de a weben keresztül is használható (IDE KATTINTVA). Országok különféle adatait hasonlítgathatjuk össze vele, akár grafikonok, akár térképek formájában. Ezek a grafikonok viszont interaktívak, izgalmasak, mozognak, látványosak, kész öröm velük dolgozni.

A program használatáról videós bemutató található meg IDE KATTINTVA.

0 Tovább

Virtuális távcső

A webes térképeket szinte mindenki ismeri (beszélünk is majd nemsokára arról, mire és miként lehet használni őket a tanulásban). de ilyenekkel nem csak a Földön nézhetünk körül, hanem akár a világűrben is. Ha csillagászatot tanulsz éppen (vagy ha csak érdekelnek a csillagok) nélkülözhetetlen segítség lehet a WorldWide Telescope (ITT TALÁLHATÓ).

A program a számítógépes térképekhez hasonlóan két változatban egy letölthető programként (mint a Live Earth vagy a Google Earth) és egy webes alkalmazásként (mint a Bing Maps vagy a Google Maps) is létezik.

0 Tovább

diák 2.0

blogavatar

Ötletek a tanuláshoz. Hogyan tudod a számítógépet, az ineternetet a a mindennapi tanulásban is hatékonyan használni.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek