Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Virtuális távcső

A webes térképeket szinte mindenki ismeri (beszélünk is majd nemsokára arról, mire és miként lehet használni őket a tanulásban). de ilyenekkel nem csak a Földön nézhetünk körül, hanem akár a világűrben is. Ha csillagászatot tanulsz éppen (vagy ha csak érdekelnek a csillagok) nélkülözhetetlen segítség lehet a WorldWide Telescope (ITT TALÁLHATÓ).

A program a számítógépes térképekhez hasonlóan két változatban egy letölthető programként (mint a Live Earth vagy a Google Earth) és egy webes alkalmazásként (mint a Bing Maps vagy a Google Maps) is létezik.

0 Tovább

Kiselőadás látványosan

A kiselőadást gyakran kell tartani, van, hogy pluszpontokért, de van, hogy egy anyagrészt elsődlegesen így dolgoznak fel az órán. Ilyenkor aztán az ügyesebbek az előadásuk mellé esetleg powerpoint bemutatót is készítenek. Aztán jönnek sorban a kiselőadások és a többség elég hamar elveszti a figyelmét. 45 percnyi kiselőadás igazi kínszenvedés tud lenni.

Van azonban olyan program, amivel a kiselőadás, látványossá, érdekessé, izgalmassá tehető, ez a Prezi (ITT TALÁLHATÓ). A zoomolható prezentációkészítő szioftver ingyenesen használható és az elkészített anyag bemutatásához még internet kapcsolat sem kell. A Tovább után mutatunk pár példát és egy videóban bemutatjuk használatának alapjait is.

1 Tovább

Időszalag

Történelemből és irodalomból is gyakrna kell évszámokat, eseményeket megtanulni. Ezeknél nem csak az a fontos, hogy ez egyes dolgok pontos idejét tudjuk, még többet számít, hogy látjuk-e egyben az egészet, van-e a fejünkben egy idővonal. Ha nincsen, akkor megcsinálhatjuk a Timeglider nevű oldallal (ITT TALÁLHATÓ).

Ha regisztráltunk, felvihetjük az egyes eseményeket, rövid leírásokat fűzhetünk hozzájuk. Akár folymatosan bővíthetjük is a történelmi eseményekt, és dolgozat előtt elővehetjük, hogy átmnézzük. Az egyes eseményekhez még képeket, videókat is csatolhatunk.

0 Tovább

Mi ez az egész?

Okos emberek szerint ma már az iskolákban tanulnak a digitális bennszülöttek, a netgeneráció, a webnemzedék, azok, akiknek az internet, a számítástechnika, a webes kommunikáció és megosztás teljesen természetes dolog. És valóban, mindenki fennt van Facebookon, iwiwen, a menőbbek még twittelnek is.

A web azonban ennél még sokkal több lehetőséget kínál, hatékonyan használhatod a tanuláshoz is. Ebben a blogban ehhez próbálunk ötleteket adni. Olyan webes vagy egyéb számítógépes eszközöket mutatuink be, amiket azonnal használni kezdhetsz és amikbiztosan sokat segítenek abban, hogy ne csak jobban tanulj, de még nagyobb élvezetet is találj benne.

A diák 2.0 a TanárBlog nevű oldal kistestvére, ott főleg tanároknak írunk le ötleteket, de biztosan érdemes ott is körülnézni.

0 Tovább
123
»

diák 2.0

blogavatar

Ötletek a tanuláshoz. Hogyan tudod a számítógépet, az ineternetet a a mindennapi tanulásban is hatékonyan használni.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek