Rendkívül sokat segít a  tanulásban, ha rendszerezhetjük, átfogalmazhatjuk a tudásunkat. Szintén nagyon hasznos lehet, ha változatos formában férünk hozzá az információhoz, tudáshoz. Mindkét szempontnak megfelelhetnek a rajzfilmek, filmek, videók. Azt nézzük meg, hol találunk oktatásra használható anyagot, valamint hogyan válhatunk passzív befogadóból aktív részesei a rajzfilmek, filmek világának. A poszt két részes, először a leghasznosabb anyagok gyűjteményét igyekszünk átadni, illetve néhány képregény- és rajzfilmkészítő online alkalmazást ajánlunk.

Először következzés néhány tanulásra kiválóan használható gyűjtemény: természet tudományok művelői IDE KATTINTVA találhatnak érdeeks anyagokat, akit érdekel angolul a történelem, az a Timelines.TV oldalát haszonnal 'forgathatja', IDE KATTINTVA képregényeket, rajzfilmeket tanulhat meg bárki 1 perc alatt készíteni, ráadásul videó bemutatók is segítenek majd. Néhány kedvenc: az Xtranormal 3D-ben készít beszédgenerátorral ellátott rajzfilmeket, örök sláger a Dvolver ahol kedvünkre gyárthatunk sablonokból remekműveket, de szintén hasznos lehet az IDE KATTINTVA található több ezer reklámból álló gyűjtemény.

Sokat használjuk EZT AZ OLDALT, ahol sorozatok szövegkönyve található meg, sokat lehet belőlük tanulni. Bár angolul van, de annyira fontos szereplője lett az oktatásnak, hogy a Khan Akadémiát is ide kell sorolnunk. ITT kémiai kísérleteket találunk - videón. A hírek szerelmeseinek ajánljuk a Mindroom nevű (magyar) oldalt, ahol a hírek között kutakodhatunk kulcsszavak alapján. Végül a Videoactive gyűjteményét ajánljuk, ahol az európai televíziózás érdekes pillanatait, klipjeit lapzgathatjuk - akár magyarul, akár bármely más uniós nyelven (jelenleg 10 000 + videót tartalmaz a gyűjtemény - a BBC-től a Deusche Welle-ig sok minőségi forrásból táplálkozva).